" The Dutch in The City "
Zomerwandeling

Een wandeling met onze city gids Ans Vaessen op

zaterdag 13 juli 2019,


Berlage Holland House 1916

      Koolhaas New Court 2011

The Dutch House 1951
Als Nederlandse was Ans geïnteresseerd in de sporen die de Nederlanders (en Vlamingen) hier in Londen hebben achtergelaten. In 2014 heeft ze de opleiding voor City Guide gedaan en een wandeling ontworpen met 'The Dutch' als thema.

De relaties tussen Londen en 'The Dutch' gaat terug tot de middeleeuwen, toen Nederland als land nog niet bestond. In de City zijn verschillende verhalen te vinden, van bekende en minder bekende Nederlanders.

Wat was b.v. de invloed van de Nederlandse koning Willem Ill ? Ook Nederlandse architecten, zoals Berlage en Rem Koolhaas, lieten hun stempel achter.

De wandeling begint bij het Monument en we komen o.a. langs Billingsgate fishmarket, Lloyd's of London en de Bank of England.

Ans zal ons ook vertellen over een privilege, dat de Nederlanders lang gehad hebben en ook welke invloeden van de Nederlandse taal nu nog te vinden zijn in het Engels en het waarom.

Ongeveer 2 uur later eindigen we bij de Nederlandse Kerk, wat natuurlijk het meest sprekende voorbeeld is van 'The Dutch in The City'. Hier zullen we gezellig nog even een glaasje drinken en van wat sandwiches en bitterballen genieten.

Tijd 11:00 - 13:00 uur
Plaats Het Monument naast Monument Station
Kosten £ 12.50 per persoon voor leden, £ 6.50 voor kinderen, £20.- voor gasten, inclusief
lunch in de Social Hall van de Nederlandse Kerk
Aanmelden vóór 5 juli 2019 met inzenden van de strook in het Neerlandia News naar mevr. Marianne Denney-Timmer, 8 Furber Street, London W6 0HE, tel: 020 8748 0636, vergezeld van uw cheque ten gunste van de Vereniging Neerlandia;
    of
via een bankovermaking naar onze rekening bij LLoyds Bank, sortcode: 30-97-86, account number: 00023004 met vermelding Zomerwandeling.
Leden zonder Neerlandia aanmeldingsstrook die hieraan mee willen doen, kunnen zich opgeven door Marianne Denney te bellen op het telefoonnummer hierboven.