Zomerwandeling
"Door de Eeuwen Heen "

Een wandeling met onze gids Marielies Jackson op

zaterdag 9 juni 2018,

De wandeling start in het oudste, maar ook in het allermodernste deel van de City van Londen, beginnende met het jaar 50 van onze jaartelling.
Bij Tower Hill kunnen wij één van onze oudste bezienswaardigheden zien; een stuk van de stadsmuur die de Romeinen lieten bouwen ter bescherming van hun stad Londinium, zo’n 2000 jaar geleden! Daarna lopen wij via Trinity Square naar het kerkje van St Olave, dat van Charles Dickens de bijnaam “St Ghastly Grim” kreeg.

Nu gaat het echt naar het hartje van de City waar wij hopen een bezoek te brengen aan de “Skygarden”, de spectaculaire daktuin in nr 20 Fenchurch Street, het “Walkie Talkie” gebouw genaamd.

Vlak in de buurt zijn ook de “Gherkin” van Norman Foster, het verzekeringsgebouw van Lloyds, gebouwd door Richard Rogers, en nog een aantal moderne kantoorgebouwen, zoals de “Cheesegrater”, “the Pinnacle” en “Heron Tower”.
Wij zullen een keus moeten maken uit deze overvloed, maar het zal in elk geval een interessante en leerzame wandeling worden.
Verzamelen om 11:00 uur bij het Tower Hill Tube station.
De deelnamekosten zijn £ 7.50 pp per persoon.
Leden zonder Neerlandia aanmeldingsstrook die hieraan mee willen doen, kunnen zich opgeven door Marianne Denney te bellen op het telefoonnummer hierboven.

Aanmelden vóór 9 juni 2018 met inzenden van de strook in het Neerlandia News naar mevr. Marianne Denney-Timmer, 8 Furber Street, London W6 0HE, tel: 020 8748 0636, vergezeld van uw cheque ten gunste van de Vereniging Neerlandia; of via een bankovermaking naar onze rekening bij LLoyds Bank, sortcode: 30-97-86, account number: 00023004 met vermelding Zomerwandeling.