mastbanner
  NEDERLANDS DANSTHEATER
Figures in Extinction (1.0)
jaarbanner
Sadler's Wells
vrijdag 21 april - 19:30 uur.

Het Nederlands Dans Theater (NDT 1) is weer terug en met een prachtig programma! Het altijd originele Nederlands Dans Theater presenteert een drietal werken over generaties, continenten en hedendaagse vraagstukken.

Figures in Extinction [1.0] (2022) markeert de eerste samenwerking tussen Crystal Pite en theaterdirecteur en -regisseur Simon McBurney. Het is een geëngageerde en uitermate urgente voorstelling over de klimaatcrisis.
Dit hallucinante en tegelijkertijd wrange schouwspel toont op overtuigende wijze dat de toekomst van de planeet op het spel staat, ondanks de aanwezige klimaatontkenner.


De dansers kruipen in de huid van uitgestorven diersoorten en brengen smeltende ijskappen en het onderwaterleven op fenomenale wijze in beeld. Spartelend op het droge of zwemmend als een school vissen, ontstaan tableaus van een overweldigende schoonheid.

Waar de toeschouwer zich aanvankelijk nog kan verwonderen over de diversiteit van soorten in de natuur, stevent de theatrale ervaring steeds sneller af op een catharsis én Apocalyps. Ballet met een boodschap, het kan! Figures in Extinction [1.0] heeft in september 2022 de Zwaan gewonnen voor ‘Meest Indrukwekkende Dansproductie’.

Gods and Dogs (2008) werd oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 2 en markeerde de 75e choreografie die Jiří Kylián maakte. Dit mysterieuze werk visualiseert de dunne lijn tussen wat normaal en krankzinnig is. Of zoals Kylián het formuleert: “Geen positieve ontwikkelingen kunnen ooit worden bereikt zonder de hulp van een gezonde portie waanzin.”

Gods and Dogs wordt ‘een onvoltooid werk’ genoemd, verwijzend naar Kyliáns fascinatie voor de schoonheid van wat in het leven onvoltooid is gelaten. Ook dit werk won (in 2008) de Zwaan voor ‘Meest Indruk-wekkende Dansproductie’.

De Argentijnse choreograaf Gabriela Carizzo schetst in La Ruta een parallel universum, een droomwereld, rond een desolaat wachthuisje langs de snelweg; een komen en gaan van personages bij wie de diepste angsten en verlangens gematerialiseerd worden. In dit werk combineert ze moderne dans met acrobatiek en slapstick.

Al met al een programma van geweldige dans en grandioze vormgeving. Voorafgaande aan de voorstelling ontmoeten we elkaar in het self-service restaurant in Sadler’s Wells voor een informele maaltijd.


Wanneer vrijdag 21 april 2023
Waar Sadler's Wells, Roseberry Avenue, London EC1R 4TN
Tijd meal: 17:30 uur in Sadler's self-service restaurant - 19:30 dansvoorstelling
Voor wie ? alle leden met of zonder gasten zijn welkom
Aanmelden Tickets zijn beperkt,  Zo spoedig mogelijk hier bij Marianne.
Toegang £45.00 voor leden, £50.00 voor gasten, plaatsen vooraan in de stalls, maaltijd voor eigen rekening
klik voor bank en betalingsdetails Lloyds Bank,Sort Code: 30-97-86, Account nr: 00023004, ref: danstheater
page footer