JAKARTA
HISTORY OF A MISUNDERSTOOD CITY

jakarta
Bij Jakarta denken de meeste mensen aan een stoffige, bedwelmende hitte, een gigantische verkeersdrukte, winkelcentra, waar overal hetzelfde wordt verkocht en natuurlijk aan overstromingen.
Toch heeft de Indonesische hoofdstad veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken.

Geïnspireerd door de bonte mix van mensen die hier de afgelopen eeuwen zijn beland en er hun leven hebben opgebouwd, en door de wirwar van kampungs, die over deze megastad verspreid liggen, geeft Herald een unieke blik op de geschiedenis van Jakarta.
Hij doet dit vanuit het oogpunt van personages, die er door de eeuwen heen hun leven hebben geleid, en probeert hij, voor zover mogelijk, in hun voetspoor te treden.

Hij volgt de ontwikkeling van deze prekoloniale Javaanse stad tot bruisende metropool en schetst hoe de nieuwe reeks uitdagingen, die Jakarta vandaag de dag het hoofd moet bieden, waaronder massale verkeersopstoppingen, armoede, overstromingen enlandverzakking, die een weerspiegeling zijn van de problemen waar de stad vroeger mee te kampen had.

Als puntje bij paaltje komt, is dit boek niets meer en niets minder dan een liefdesbrief aan de stad van de hand van een van haar langdurige inwoners, die er zijn tweede thuis heeft gevonden.
 
 
herald van der linde
Herald van der Linde is ‘Chief Asia Equity Strategist’ van HSBC en wordt ook wel The Flying Dutchman genoemd, omdat hij zoveel in dat werelddeel rondreist. Samen met zijn Indonesische echtgenote verdeelt hij zijn tijd tussen Hong Kong en Jakarta.
 
Voorafgaand aan zijn functie als strateeg heeft hij in Zuid-Afrika en Taiwan gewerkt als analist. Hij is opgeleid als econoom en schreef zijn scriptie in Jakarta, waarna hij besloot om zich daar te vestigen. Zo kon hij de Indonesische eilandengroep in haar lengte en breedte verkennen, hetgeen zijn interesse in de stad, het land en haar geschiedenis nog verder aanwakkerde.
 
Herald is gecertificeerd Financial Analyst (CFA), lid van de adviesraad van het Chinese Studies-programma aan de Baptist University in Hong Kong, spreekt zeven talen, waaronder Bahasa Indonesisch, en is gecertificeerd docent voor de Wine & Spirit Education Trust.
 
In 2012 publiceerde hij een boek over wijn met de titel ‘A Good Year To Learn About Wine’. In 2020 kwam zijn boek uit over de geschiedenis van Jakarta, waarover deze lezing. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek ‘Asia stock markets – from the ground up’.
 
datum / tijd 11 september 2021, 14:00 uur via ZOOM
locatie bij leden thuis
taal Engels
deelnamekosten de lezing is gratis voor Neerlandia-leden
niet-leden betalen £10.00, betalingsdetails ontvangt u na aanmelding
aanmelden vóór donderdag 9 september 2021 via email bij Marianne Denney hier.