BEZOEK AAN HET OLD ROYAL NAVAL COLLEGE,
DE PAINTED HALL 'CEILING TOUR'

zondag 18 maart 2018,

Op zondag 18 maart om 15.00 uur hebt u de unieke kans om het plafond van de Painted Hall in Greenwich van heel dichtbij te zien. Vanaf een speciaal opgericht observatieplatform zullen we door een gids uitleg krijgen over dit 300 jaar oude geschilderde plafond en het conservatie- project daarvan.
 
Het Old Royal Naval College, dat deel uitmaakt van de UNESCO World Heritage Site Maritime Greenwich, is ontworpen door Sir Christopher Wren en werd geopend in 1694.

De Painted Hall, ook wel de 'Sistine Chapel van het VK' genoemd vanwege het prachtige interieur en de enorme muurschilderingen, is geschilderd door Sir James Thornhill tussen 1708 en 1727.
 
Gedurende de laatste 300 jaar heeft het tere beschilderde oppervlak het zwaar te verduren gehad. Er heeft zich roet en vuil aan het plafond gehecht en de vernislaag is gebarsten onder invloed van warmte en vocht.
Tijdens het conservatieproject wordt het vuil zorgvuldig verwijderd en worden de sprankelende kleuren van Thornhill's werk weer helemaal in oude glorie hersteld.

Logistieke details: de rondleiding duurt ongeveer een uur en de trap naar het observatieplatform heeft 67 treden.
Verzamelen om 14.30 uur bij de Old Royal Naval College, King William Walk, Greenwich SE10 9NN. Vooraf is er ook gelegenheid om gezamenlijk te lunchen in de 'Old Brewery' set within the grounds of the Old Royal Naval College.

Aanmelding is nu gesloten; u kunt wel Marianne Denney telefoneren op
tel: 020 8748 0636 om te vragen of er annuleringen zijn.